Trijų grūdų košė
Ar ragavote košę, kurioje yra ne vienos rūšies grūdų? Šis derinys įtraukia į racioną įvairesnių skaidulų, o kiekvienas grūdas dar turi ir skirtingą tekstūrą bei skonį, todėl košė tampa įdomesnė ir dar skanesnė.
Kvinoja (bolivinė balanda) suteikia riešutiškumo, o rugiai – žemiškumo.
Beje, vienoje porcijoje yra 5 g skaidulų.
4 porcijoms reikės:
- 60 g (⅓ stiklinės) kvinojos (bolivinės balandos)
- 60 g (⅓ stiklinės) rugių dribsnių
- 50 g (⅓ stiklinės) avižų
- Žiupsnelis jūros druskos dribsnių
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 250 g avižų pieno arba Jūsų pasirinkto augalinio pieno
- 500 g vandens
Papuošimui
- Mišrios uogos
- Klevų sirupas
Paruošimas:
- Vidutiniame puode sumaišykite visus košei skirtus ingredientus.
- Puodą uždėkite ant mažos/vidutinės ugnies ir užvirkite.
- Ant labai mažos ugnies virkite košę 18 min. uždengę dangtį ir retkarčiais pamaišykite.
- Patiekite dubenėliuose su uogomis ir šlakeliu klevų sirupo.
SKANAUS!