Trijų grūdų košė

Trijų grūdų košė

Ar ragavote košę, kurioje yra ne vienos rūšies grūdų? Šis derinys įtraukia į racioną įvairesnių skaidulų, o kiekvienas grūdas dar turi ir skirtingą tekstūrą bei skonį, todėl košė tampa įdomesnė ir dar skanesnė.

Kvinoja (bolivinė balanda) suteikia riešutiškumo, o rugiai – žemiškumo.

Beje, vienoje porcijoje yra 5 g skaidulų.

4 porcijoms reikės:

  • 60 g (⅓ stiklinės) kvinojos (bolivinės balandos) 
  • 60 g (⅓ stiklinės) rugių dribsnių
  • 50 g (⅓ stiklinės) avižų
  • Žiupsnelis jūros druskos dribsnių 
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 250 g avižų pieno arba Jūsų pasirinkto augalinio pieno 
  • 500 g vandens

Papuošimui

  • Mišrios uogos 
  • Klevų sirupas

Paruošimas:

  1. Vidutiniame puode sumaišykite visus košei skirtus ingredientus.
  2. Puodą uždėkite ant mažos/vidutinės ugnies ir užvirkite.
  3. Ant labai mažos ugnies virkite košę 18 min. uždengę dangtį ir retkarčiais pamaišykite.
  4. Patiekite dubenėliuose su uogomis ir šlakeliu klevų sirupo.

SKANAUS!

Dalintis:

Komentuoti / palikti atsiliepimą: