Baltymų ir antioksidantų batonėliai su kakava
Šiuos veganiškus batonėlius labai lengva pasigaminti. Be to, juose gausu antioksidantų, sveikų riebalų ir baltymų. Idealiai tinka pasiimti į žygį, paplūdimį ar tiesiog pasimėgauti per pusryčius ar kavos pertraukėlių metu.
10 batonėlių reikės:
- 50 g kakavos masės
- 30 g linų sėmenų
- 50 g žirnių baltymų (nearomatizuotų)
- 3 datulių
- 2 šaukštelių migdolų sviesto (vietoj jo galite naudoti žemės riešutų sviestą, tahini, lazdyno riešutų ar kitą jums patinkantį sėklų ar riešutų kremą)
- 1 šaukštelio ekologiško Ceilono cinamono
Paruošimas:
- Kakavą ištirpinkite vandens vonelėje (indą su kakavos mase pamerkite į indą su karštu vandeniu).
- Linų sėmenis sumalkite, kol jie taps kaip miltai.
- Sumaišykite pjaustytas datules, žirnių baltymus ir migdolų sviestą su linų sėmenimis ir viską malkite trintuvėje dar porą minučių.
- Į masę lėtai pilkite Ištirpintą kakavą ir toliau malkite, kol viskas gerai susimaišys.
- Mišinį pilkite į stačiakampį indą ir sulyginkite paviršių.
- Ant viršaus tolygiai pabarstykite cinamoną.
- Palikite šaldytuve mažiausiai 2 valandoms.
- Išimkite iš indo, supjaustykite pailgais batonėliais ir apvyniokite juos maistiniu popieriumi.
Kadangi batonėliuose nėra nei vieno ingrediento su vandeniu, jie puikiai išsilaiko dvi savaites ne šaldytuve. Jei labai karšta, jie taps šiek tiek minkštesni, tačiau tikrai neištirps!
SKANAUS!