Miltiniai blynai be glitimo

Miltiniai blynai be glitimo

Glitimo netoleruojantiems žmonėms tradiciniai blynai tikrai nėra pirmasis pasirinkimas. Tačiau šie miltiniai blynai yra kitokie! Blynams gaminti naudojami miltai be glitimo, todėl juos gali saugiai valgyti visi!


Ingredientai:

  • 125 g miltų be glitimo
  • 1 kiaušinis
  • 250 g pieno
  • Sviestas (1 arbatinis šaukštelis kepimui)

Paruošimas:

  1. Į dubenį suberkite miltus be glitimo ir centre padarykite duobutę.
  2. Per vidurį įmuškite kiaušinį ir supilkite 60 g pieno. Norėdami kruopščiai sumaišyti mišinį, naudokite elektrinį plaktuvą.
  3. Kai masė taps vientisa, įmaišykite dar 60 g pieno ir toliau maišykite, kol nebeliks gumuliukų.
  4. Supilkite likusį pieną ir palikite 20 min. Dar kartą išmaišykite.
  5. Įkaitinkite nedidelę keptuvę su šaukšteliu sviesto.
  6. Kai sviestas pradės putoti, supilkite nedidelį kiekį paruošto mišinio į keptuvę.
  7. Kepkite keletą minučių, kol blynai taps auksinės spalvos.
  8. Apverskite ir kepkite iš kitos pusės.

Gardinkite blynus šviežiomis arba liofilizuotomis uogomis.

SKANAUS!

Dalintis:

Komentuoti / palikti atsiliepimą: