Morkų miso sriuba

Morkų miso sriuba

Kai norisi ko nors kitokio... Miso sriuba su morkomis – tai lengvai paruošiama sriuba, turinti gana trumpą ingredientų sąrašą. Puikiai tinka pavasario pietums ar lengvai vakarienei. Saldūs ir sūrūs skoniai paverčia kuklias morkas tikromis žvaigždėmis.

Miso – tai slaptas probiotinis superherojus, kuris žarnynui tiekia sveikas fermentuotas bakterijas ir palaiko tinkamą virškinimo mikrobiomo veiklą.

Gaminimo laikas: 40 minučių.

3–4 mažesnės porcijos reikės:

  • 1 didelis baltas svogūnas (nuluptas ir supjaustytas kubeliais)
  • 3 skiltelės česnako (nuluptas ir susmulkintas)
  • 1 ½ arbatinio šaukštelio smulkiai tarkuoto imbiero
  • 400–500 gramų morkų (nuluptų ir susmulkintų)
  • 500 ml lengvo daržovių sultinio
  • ½ skardinės kokosų pieno
  • 1 valgomasis šaukštas baltos miso pastos

Paruošimas:

  1. Nelipnioje, storo dugno keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
  2. Lėtai kepkite svogūną maždaug 20 minučių, kol jis suminkštės.
  3. Suberkite česnaką ir imbierą, išmaišykite ir palikite keletą minučių pakepti.
  4. Sudėkite pjaustytas morkas.
  5. Įmaišykite karštą, bet ne verdančią baltąją miso pastą.
  6. Patiekite su duonele, kalendromis ir sezamo sėklomis.

SKANAUS!

Dalintis:

Komentuoti / palikti atsiliepimą: