Morkų miso sriuba
Kai norisi ko nors kitokio... Miso sriuba su morkomis – tai lengvai paruošiama sriuba, turinti gana trumpą ingredientų sąrašą. Puikiai tinka pavasario pietums ar lengvai vakarienei. Saldūs ir sūrūs skoniai paverčia kuklias morkas tikromis žvaigždėmis.
Miso – tai slaptas probiotinis superherojus, kuris žarnynui tiekia sveikas fermentuotas bakterijas ir palaiko tinkamą virškinimo mikrobiomo veiklą.
Gaminimo laikas: 40 minučių.
3–4 mažesnės porcijos reikės:
- 1 didelis baltas svogūnas (nuluptas ir supjaustytas kubeliais)
- 3 skiltelės česnako (nuluptas ir susmulkintas)
- 1 ½ arbatinio šaukštelio smulkiai tarkuoto imbiero
- 400–500 gramų morkų (nuluptų ir susmulkintų)
- 500 ml lengvo daržovių sultinio
- ½ skardinės kokosų pieno
- 1 valgomasis šaukštas baltos miso pastos
Paruošimas:
- Nelipnioje, storo dugno keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
- Lėtai kepkite svogūną maždaug 20 minučių, kol jis suminkštės.
- Suberkite česnaką ir imbierą, išmaišykite ir palikite keletą minučių pakepti.
- Sudėkite pjaustytas morkas.
- Įmaišykite karštą, bet ne verdančią baltąją miso pastą.
- Patiekite su duonele, kalendromis ir sezamo sėklomis.
SKANAUS!