Energiniai rutuliukai su datulėmis, migdolais ir avietėmis
Šie rutuliukai yra tobulas vieno kąsnio skanėstas, pagamintas iš datulių. Jos nuramina net ir didžiausio smaližiaus širdį ir skrandį. O žinote, kokia dalis geriausia? Liofilizuotos avietės kartu su kakava suteikia toookį pat malonumo pojūtį kaip ir šokolado plytelė.
Ingredientai:
- 2 stiklinės datulių be kauliukų (19–20 datulių)
- 1,5 stiklinės migdolų
- 0,5 stiklinės liofilizuotų aviečių
- 0,5 stiklinės kokosų drožlių (dar daugiau reikės papuošimams)
- 0,25 stiklinės kakavos miltelių
- 1 valgomasis šaukštas chia sėklų (nebūtina)
- 0,5 arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto (nebūtina)
- 3 šaukštai nesūdyto migdolų sviesto
- 1–2 šaukštai šilto vandens, jei mišinys per sausas.
Paruošimas:
- Riešutus ir datules nuplaukite.
- Datules, migdolus, avietes, kokosų drožles, kakavos miltelius ir chia sėklas sudėkite į maisto trintuvą. Malkite iki tol, kol mišinys taps tirštas.
- Įpilkite migdolų sviesto, migdolų ekstrakto ir toliau malkite.
- Paimkite nedidelį kiekį mišinio ir tarp delnų formuokite rutuliukus. Jei mišinys per sausas, įpilkite 1 šaukštą vandens.
- Jei norite, rutuliukus apvoliokite kokoso drožlėse arba kakavos milteliuose.
- Galite skanauti iš karto arba kelias valandas palaikyti šaldytuve.
Laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki dviejų savaičių.
SKANAUS!