Energiniai rutuliukai su datulėmis, migdolais ir avietėmis

Energiniai rutuliukai su datulėmis, migdolais ir avietėmis

Šie rutuliukai yra tobulas vieno kąsnio skanėstas, pagamintas iš datulių. Jos nuramina net ir didžiausio smaližiaus širdį ir skrandį. O žinote, kokia dalis geriausia? Liofilizuotos avietės kartu su kakava suteikia toookį pat malonumo pojūtį kaip ir šokolado plytelė. 

Ingredientai:

  • 2 stiklinės datulių be kauliukų (19–20 datulių)
  • 1,5 stiklinės migdolų
  • 0,5 stiklinės liofilizuotų aviečių
  • 0,5 stiklinės kokosų drožlių (dar daugiau reikės papuošimams)
  • 0,25 stiklinės kakavos miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas chia sėklų (nebūtina)
  • 0,5 arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto (nebūtina)
  • 3 šaukštai nesūdyto migdolų sviesto
  • 1–2 šaukštai šilto vandens, jei mišinys per sausas.

Paruošimas:

  1. Riešutus ir datules nuplaukite.
  2. Datules, migdolus, avietes, kokosų drožles, kakavos miltelius ir chia sėklas sudėkite į maisto trintuvą. Malkite iki tol, kol mišinys taps tirštas.
  3. Įpilkite migdolų sviesto, migdolų ekstrakto ir toliau malkite. 
  4. Paimkite nedidelį kiekį mišinio ir tarp delnų formuokite rutuliukus. Jei mišinys per sausas, įpilkite 1 šaukštą vandens.
  5. Jei norite, rutuliukus apvoliokite kokoso drožlėse arba kakavos milteliuose.
  6. Galite skanauti iš karto arba kelias valandas palaikyti šaldytuve.

Laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki dviejų savaičių.

SKANAUS!

Dalintis:

Komentuoti / palikti atsiliepimą: