Rugių sėlenų traškučiai su česnakais
- Gamintojas: Mėta
Prekės kodas: 124237
€ 2.30
Rugių sėlenėlių traškučiai – tai skanus ir sveikas užkandis, puikiai derantis ir su įvairiais pagardais, užtepėlėmis, salotomis ar sriuba.
Sėlenos – tai grūdų luobelės. Maistinės sėlenėlės gerina žarnyno peristaltiką, aktyvina žarnyno veiklą. Rugių sėlenėlėse gausu skaidulinių ir mineralinių medžiagų: magnio, fosforo, geležies; vitaminų: B1, B2, B6, B9, pantoteno rūgšties.
Rugių sėlenėlių traškučiai paskaninti džiovintais česnakais ir saulėgrąžų, sezamų, linų sėklomis. Sėklos suteikia energijos (tai labai kaloringi produktai) ir praturtina traškučius vitaminais A, D, E; polinesočiosiomis riebalų rūgštimis, mineralinėmis medžiagomis (cinku, kalciu, jodu, fluoru, geležimi), baltymais.
Kilmės šalis: Lietuva
Sudedamosios dalys: rugių sėlenėlės (68%), saulėgrąžų sėklos, sezamo sėklos, česnakų granulės (6.5%), kmynai, joduota valgomoji druska.
Gali būti kiaušinių, pieno pėdsakų.
Vidutinė 100 g produkto maistinė ir energinė vertė:
Energinė vertė | 1242 kJ / 297 kcal |
Riebalai / iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 13,1 g / 1,3 g |
Angliavandeniai / iš kurių cukrų | 29,7 g / 0,3 g |
Baltymai | 17,3 g |
Druska (natūraliai žaliavoje esantis natris) | 1,5 g |