Morkų traškučiai „Morkainiai"
- Gamintojas: Mėta
Prekės kodas: 124527
€ 5.00
Rankų darbo morkų traškučiai, pagaminti iš morkų, svarainių ir obuolių sulčių.
Morkose yra daug cukrų, baltymų, ląstelienos, mineralinių medžiagų (kobalto, kalio, geležies, vario, fosforo, jodo), fermentų ir vitaminų B1, B2, B6, C, E, K, pantoteninės rūgšties. Morkos taip pat turi ypač daug nikotino rūgšties (vitamino PP) ir karotino (provitamino A).
Svarainiuose gausu organinių rūgščių, cukrų, pektininių ir rauginių medžiagų, geležies, vario, vitamino C.
Morkos, kaip ir iš jų pagaminti traškučiai, gerina žarnyno peristaltiką, todėl tinkami vartoti norint suaktyvinti žarnyno veiklą.
Traškučių gamybos technologija leidžia išsaugoti biologiškai aktyvias medžiagas, todėl gaminys tinka vaikų ar dietinei mitybai.
Kilmės šalis: Lietuva
Sudedamosios dalys: morkos, cukrus, svarainių sultys, obuolių sultys, stingdiklis pektinas.
100 g produkto maistinė ir energinė vertė:
Energinė vertė | 1340 kJ / 320 kcal |
Riebalai / iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0,5 g / 0,05 g |
Angliavandeniai / iš kurių cukrų | 82,7 g / 72,3 g |
Baltymai | 2,7 g |
Druska | 0,01 g |